Pihasuunnittelua

puutarhasuunnitelma_web3

Terassitalkoiden lomassa olemme saaneet myös pihasuunnitelmaamme eteenpäin. Tapasimme pihasuunnittelijaa pari kertaa ja saimme muutamien muokkausten jälkeen lopullisen version. Meillä oli itsellämme selkeä ajatus istutusalueista ja pihan toiminnallisuudesta. Pihasuunnittelija auttoi meitä lähinnä oikeanlaisten kasvien valinnassa ja istutussyvyyksissä sekä -väleissä. Emännän toiveesta pihaan tulee helppohoioisia kasveja, jotka kukkivat vuorotellen. Näin ollen pihassa on keväästä syksyyn jotakin uutta katseltavaa.

Suunnitelman valmistuessa rupesimme etsimään sopivaa kaivinkonefirmaa maanrakennustöitä varten. Löysimme Salmi Kaivin Oy:n, joka vastasi nopeasti kyselyihimme ja perheyrityksen pariskunta tuli vierailulle tontillemme. Kerroimme heille tässä tapaamisessa  toiveemme pihan suhteen ja saimme vinkkejä pihan muotoiluun. Ammattilaisen silmin he osasivat esimerkiksi neuvoa meitä täyttömään tarpeessa ja pihamuotojen mahdollisuuksissa.Kiersimme porukalla taloa ympäri ja suunnittelimme yhdessä pihan tulevat muodot. Saimme samalla kaivinkonekuljettajalta arviota mullan ja soran menekistä ja näin ollen pystyimme laskemaan pihan budjettia.

Puutarha_kotimaista_web

Vinkki vitonen muille pihan rakentajille: täyttömaata voi kysellä kaupungin teknisen toimialan henkilöiltä. Jos kaupungilla sattuu olemaan lähellä työmaita, joissa on joutomaata, tuovat he mielellään maata pienrakentajien pihoille kaatopaikan sijaan.

Nyt odotamme innolla pihatöiden alkua ja kaivureiden saapumista. Varsinkin pienin kaivurifanimme odottaa isoja koneita saapuvaksi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s