Terassin tekoa osa 2

terassi_kaiteet_web

Aloittelimme ensimmäisiä pihahommia ja jatkoimme siitä mihin viime syksynä jäimme. Ryhdyimme siis kuistin, terassin  ja parvekkeen kaiteiden tekoon. Kaiteet toteutettiin Koskisen 120 x 28 lehtikuusesta. Samaa puuta käytimme myös terassien lattioissa. Kaideprojekti alkoi vappuna, kun saimme mummin avuksemme lastenvahtihommiin ja vietimme vappua eli työn juhlaa sananmukaisesti!

Kaiteiden tekemisessä on hurjan monta vaihetta. Ensin valitaan lautapinosta sopivat suorat laudat. Sen jälkeen lauta halkaistaan keskeltä kahtia, jolloin saadaan kaksi noin 58 mm aihiota. Tämän jälkeen aihiosta katkaistaan sopivan mittaisia soiroja. Katkaisun jälkeen soiron alapäähän viistettään ns.”tippanokka”, jotta vesi valuu pois kaiteesta paremmin. Sen jälkeen soiroon tehdään kaksi reikää ruuveille, jotta ruuvit eivät kiinnittäessä halkaise puuta. Näin saadaan myös ”veto” tolpasta terassin runkoon. Ja sitten ollaan vasta vaiheessa, jossa itse tolppaa pääsee kiinnittämään terassiin.

terassi_kaiteet2_web

Kaiteita kiinnittäessä tulee huomioida, että tolppien väli saa olla maksimissaan 100 mm ja kaiteen tulee olla vähintään 1000 mm korkea. Näin kaide on turvallinen lapsille; pienen pää ei mahdu kaiteiden väliin eikä lapsi pääse kiipeämään kaiteen yli ja putoamaan.

terassi_kaiteet3_web

Soirojen määrä on sen verran reilu, että saa nähdä, miten monta viikonloppua tähän urakkaan menee. Tulemme siis saamaan terassin teosta useammankin otsikon! Tällä hetkellä valmiina on pääsisäänkäynnin kuistin kaiteet. Työlistalla on vielä parveke ja terassi. Onneksi maltamme välillä myös huilia ja grillikausikin tuli vappuna avattua! Hyvien herkkujen avulla työt maistuu!:)

Yksi kommentti artikkeliin ”Terassin tekoa osa 2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s